fbpx

Бібліотека

Втрачені роки. Чому в українських дитбудинках живуть тисячі дітей, яких неможливо всиновити

Сьогодні в Україні є 11,6 тисяч дітей, яких можна всиновити, але ця цифра могла би бути в рази більшою, якби не затягнуті судові справи, складні бюрократичні процедури та лазівки в законодавстві

Чужі діти. "Святкові" підсумки політики держави щодо захисту дитини

Ви все ще оперуєте кліше, що «діти чужими не бувають»? Ви просто обманюєтеся. Бувають. Їх сотні тисяч. Тих, хто офіційно й не офіційно позбавлений батьківського піклування, потерпає від насильства і в нашому, начебто гуманному й толерантному, суспільстві не має жодних прав. Усе це коїться поруч із вами щодня. Ви, кожен на своєму місці, просто не хочете помічати, не хочете втручатися, вважаючи за краще відвернутися. І від цього тексту також. Бо в кожного — купа своїх проблем.

Будинок дитини не для дитини

Наприкінці року, коли всі так радо готуються до вервечки зимових свят, продумують меню, купують подарунки, влаштовують сімейні зустрічі, нам хотілося нагадати про існування дітей, котрі цих радощів позбавлені. Саме тому ми попросили лідерів думок запостити у соцмережах своє дитяче фото і поділитися теплими дитячими спогадами, щоб іще раз підкреслити, яке величезне значення для кожного з нас мають виховання в сім'ї, турбота дорослих, сімейні традиції; що, виростаючи, ми спираємося на ті слова і сили, які закорінені в дитинстві.

Під маскою турботи або Як в Україні знову провалили реформу інтернатів для дітей

І активісти, і чиновники констатують – реформа завмерла. Дітей в інтернатах більшає через пандемію – багато родин втрачають роботу й біднішають. Чому так, що заважає реформі зараз та чим загрожує для України ситуація, де десятки тисяч дітей зростають без батьків, з’ясовувала Liga.Life.

Перебування в будинку дитини - саме по собі насильство

Директор регіонального офісу Міжнародної благодійної організації «Надія і житло для дітей» Галина Постолюк розповіла УНІАН, як на малюків впливає перебування в будинках дитини, озвучила суми, які виділяють інтернатним закладам та розповіла про «реформу», яка зводиться лише до зміни табличок.

Підпишіться на новини від Надія і житло для дітей та отримуйте актуальну інформацію першими

Ваша допомога безцінна для дітей України

Як ви хочете допомогти

Ваша допомога важлива для дітей та їх сімей

В даний момент ми не проводимо масовий збір коштів, проте Ви завжди можете допомогти - зверніться за реквізитами у будь-якій зручний для Вас спосіб

Введіть прийнятну для Вас сумму:

грн.

Дякуємо

З Вами зв'яжуться найближчим часом

Дякуємо за підписку

Тепер ви зможете дізнаватися усі актуальні новини