fbpx

Бібліотека

Освітньо-професійна програма для підготовки соціальних інспекторів за спеціальністю “Соціальне забезпечення”

The illusion of protection an analytical report based on the findings of a comprehensive study of the child protection system in Ukraine

We hope this material will help all stakeholders to recognise the incompatibility of institutions and the rights of children, as well as the fragmented nature of our existing child protection system. We hope it will also spark professional discussion to seek better solutions, to develop a strategy for change to ensure a high standard of care and education of children and lead to the implementation of de-institutionalisation.

Реформування системи інституційного догляду і виховання дітей

Посібник є опорним методичним матеріалом тренерів для організації та проведення тренінгів працівникам органів державної влади, місцевого самоврядування, працівникам сфери соціального захисту, охорони здоров’я, освіти, громадських організацій, залучених до реформування закладів інституційного догляду дітей, а також розвитку соціальних послуг для дітей та сімей з дітьми у громадах. Посібник містить тематичний план та матеріали для тренера щодо ролі сім’ї у вихованні дитини, впливу інституційного догляду на розвиток та соціалізацію дітей, механізмів підтримки сім’ї, створення сімейних форм альтернативного догляду і виховання дітей, організації роботи в інтернатному закладі у процесі його реформування.

"Під маскою турботи". Звіт за результатами аналізу ситуації в будинках дитини

У цьому звіті описано результати першого комплексного вітчизняного дослідження про стан дітей у таких закладах. Наведені дані свідчать про незадовільний стан здоров’я і розвитку дітей та підтверджують висновки міжнародних досліджень, проведених в інших країнах. Частина виявлених фактів є шокуючими в контексті забезпечення прав і найкращих інтересів дітей, але, на жаль, такою є реальна ситуація, знання якої повинно спонукати уряд, місцеві органи влади і самоврядування до невідкладних дій.

Behind the mask of care. A report based on the results of the situation analysis of baby homes in Ukraine

Підпишіться на новини від Надія і житло для дітей та отримуйте актуальну інформацію першими

Ваша допомога безцінна для дітей України

Як ви хочете допомогти

Ваша допомога важлива для дітей та їх сімей

В даний момент ми не проводимо масовий збір коштів, проте Ви завжди можете допомогти - зверніться за реквізитами у будь-якій зручний для Вас спосіб

Введіть прийнятну для Вас сумму:

грн.

Дякуємо

З Вами зв'яжуться найближчим часом

Дякуємо за підписку

Тепер ви зможете дізнаватися усі актуальні новини